Historie


KaserneRevyens Historie


KaserneRevyen blevet grundlagt i 2006, af Tanja Pfaff Louring, sammen med en gruppe energiske studerende ved de æstetiske fag på Aarhus Universitet og havde sin første forestilling i oktober 2006. Revyen blev skabt som en tværfaglig revy, som skulle være "en faglig legeplads", hvor de æstetiske fag i sammenspil med hinanden skulle danne en proffesionel opsætning. Revyen var ment som de kunstneriske fags legeplads, hvor alle talenter som ikke havde et sted at være før, kunne komme og bidrage.


Målet var højt fra start, ikke bare at BLIVE Aarhuses bedste revy, men at VÆRE aarhus bedste revy, at blive en revy som hele Aarhus taler o,m at være en revy som kan spille 14 dage med fulde sale samtlige aftener, en revy som kunne sammenlignes med andre store komiere på sin tid, som Anden Michael Bertelsen.

Målet var ikke bare at skabe en tradition for et samarbejde og en praksis på de æstetiske studier, målet var et være aarhuses bedte revy. Det skulle være en revy som skulle blive bedre for hvert år der gik, og som skulle fornyes hvert år, så folk ikke kunne nå at falde i søvn!


Den grundlæggende tanke bag revyen var muligheden for at kunne skabe sig et netværk af mennesker og fremtidige kontakter. Samtidig med at det skulle give de medvirkende en masse erfaring, idet alt hvad der er brug for ved en proffesionel revy også skal være i denne. Det værende sig alt lige fra administrationen, markedsføringen, scenografi, lyd, lys osv.


Nogle af målene har forblevet i Revyens grundideer hele tiden, og har sat rammerne for revyens tematik og humor, det måtte ikke blive for internt, og det skulle være en revy der ikke kun henvendte sig til studerende, det skulle være muligt at komme ind fra gaden og stadig grine lige så meget som hvis man gik på et hvilket som helst studie på universitet. Det skulle altså være en revy ikke udelukkende for studerende, men for hele Aarhus


Revyen er blevet genopbygget fra bunden hvert år, hvor det generelt eneste der overlapper er bestyrelsen. ellers bliver der hvert år valgt nye ansvarlige, som bygger revyen op fra bunden, dvs. ingen genbrugssketches, ingen genbrugssange, og ingen genbrugsdanse. Hele manuskriptet og hele revyen bliver hvert og så og sige "genopfundet".


Revyen havde som så mange andre, også sine opstartsproblemer, for ingen vidste præcis hvad man gik ind til, man vidste ikke hvad der var brug for. Dette betød også at det først var efter revyen var afholdt i 2008, at der kom en desederet produktionsansvarlig, til at holde det overordnede overblik, det var også først der der kom en person ansvarlig for manuskriptet. Før dette havde der været afholdt skriveweekend, hvor manuskriptet er blevet forfattet, og kapelmesteren har selv stået for at skulle skrive alle sangene. Efter forestillingerne i 2008 snakkede man endda om at fjerne lørdags forestillingen da man så måske ville kunne få fuldt hus de andre dage. Dette endte dog ikke med at ske, salene har ellers blevet mere og mere fyldte, i 2012 var der for eksempel totalt udsolgt til samtlige forestillinger.


Selvom revyen i sine spæde år havde svært ved at fylde salene ud, var folkene bag alligevel ikke uden ambitioner. Sammen med Medicinerrevyen og ASB-revyen, arrangerede de Aarhuses største studenterrevy i Studenterhuset. Arrangementet fandt sted i foråret 2008, indeholdt et potpourri af skæve, tænkelige og utænkelige numre, som de har opført de foregående par år.


Kasernen som huser Revyen, har altid været behjælpelig med afholdelse af Revyen. Revyen ville slet ikke kunne eksistere hvis det ikke var for Kasernen. Den har udlånt sale og udstyr til Revyen i hele revyens historie. og har derved skabt rammerne for at Revyen kunne bestå. Den har endda afsat plads til at Revyen kan have nogle kostumer og rekvisitter stående, så dette ikke skal købes hvert år. I starten skulle dette lån af lokaler godkendes af instistut leder Niels Lehmann hvert år, igennem en masse formelle ansøgningsformer, men efterhånden er det blevet en selvfølge at revyen låner dem, det eneste spørgsmål er bare hvornår.I sæsonen 2013/14, vælger Faculty of Arts endda at støtte revyen med 5000 kr. der virkelig viser hvor godt et projekt revyen er blevet.


Sæsonen 2013/14 blevet året hvor det skete. Revyen fik annoncer i både Aarhus Onsdag, Aoa.dk og studenterbladet Delfinen. Dette har i en sammenhæng med flytningen af revyen til februar, og et stort arbejde fra PR-afdelingen gjort at samtlige billetter til forestillingerne blev meldt udsolgt dagen før premieren, og grundet efterspørgslen på flere billetter, blev det besluttet at arrangere en ekstra forestillingen. Som en lille anekdote kan det fortælles at ti minutter efter denne var blevet sat til salg var der allerede solgt fem billetter!

Dette år blev også året hvor KaserneRevyen ændrede sine spilledage fra starten af December til starten af Februar


I foråret 2014 modtog KaserneRevyen et sponsorart fra Tuborgfondet som gjorde dem i stand til at købe deres egen mixer og derved kunne den auditive oplevelse af Revyen gøres endnu bedre end den allerede var. Samtidig havde revyen og et overskud fra året før som gjorde dem i stand til at få bygget en trommeskærm, som kunne sørge for at trommerne ikke overdøvede alt i revyen. Dette sammen med et sponsorat for andet år i træk fra faculty of Arts og en annonce fra 4sound og KaserneCafeen i programmet og økonomisk støtte fra Aarhus Kommune, var med til at sikre et stabilt økonomisk grundlag for revyen 2015!.


I KaserneRevyen 2015 var det også første gang at revyen blev oversat til tegnsprog, og der var således tegnsprogstolk på til den ene forestilling torsdag aften.


KaserneRevyen 2016 skeller sig ud i historien, som værende det år med største succes forventninger! PR har fået et boost, og har været med lige fra start. Der bliver afholdt KaserneRevy fredagsbarer i samarbejde med Kasernebaren og generelt havde PR-holdet rigtigt mange ting på bedding i denne sæson. Dette i samarbejde med succesen fra de to foregående år har betydet at Revyen har taget beslutningen om en fast ekstra spille dato, så revyen nu har premiere allerede tirsdag. Dette viste sig at være en rigtig god ide, eftersom samtlige dage endnu engang blev udsolgt, og en ekstra forestilling blev afholdt, som også blev udsolgt.


2016 var også året, hvor afslutningsfesten blev rykket op på Studentercafeen efter den i mange år har ligger på "Frederiks" nede i midtbyen. Hvilket var en stor succes, da der her var en del mere plads til den voksende mængde af medvirkende i revyen. Efter forestillingen 2016 blev Revyens stamtræ skabt som en gruppe på facebook, som et forsøg på at samle alle folk der har været med til at skabe revyen til det den er, i en samlet gruppe.


Efter 10 års revyer, endte bestyrelsen i 2016 at arrangere et 10års jubilæums reception i efteråret 2016, for at hylde alle de foregående års revyer. Dog stadig med uvisheden om hvad de første revyer faktisk havde heddet. tilgengæld var der nu en gang for alle kommet ubestrideligt bevis for at den første revy, blev opført i 2006. Før dette har man vidst at revyen blev dannet i 2006, men aldrig hvornår den første forestilling blev opført.


I forbindelse med Receptionen 2016, dukkede en masse oplysinger vedrørende Revyens spæde start op, blandt andet, fandt man ud af at KaserneRevyen ingen titel har haft de to første år.


KaserneRevyens temaer årene igennem:

2006: [Ingen titel]

2007: [Ingen titel]

2008: Verdens Sidste Revy "Jorden Går Under - I Morgen"

2009: På den anden side ligger USA

2010: Kønnenes Kamp

2011: Danmarks Dårligste Revy - Kendt Fra TV

2012: Dommedag

2013/14: Ulven Kommer

2015: Ik' Som Da Far Var Dreng

2016: Lige Børn Leger Hest

2017: Generation Held og Lykke

 



Sidst opdateret d. 13-09-2016 af Aske Bejder Kristensen